Schimmelnagels

Schimmelnagels

Wat zijn schimmelnagels?

Schimmelnagels worden ook wel “kalknagels” genoemd. Schimmelnagels zijn aangedaan door een schimmelinfectie die één of meerdere nagels van de voeten beïnvloed. Schimmelnagels kunnen heel vervelend zijn en daarnaast ook cosmetisch storend. De schimmel kan namelijk zorgen voor een gele tot soms bruine verkleuring van de nagel, waarbij de nagel vaak ook dikker wordt en poreus. Ondanks dat er tientallen zalfjes en kuren op de markt zij helpt dit vaak niet genoeg tegen deze hardnekkige schimmel. Indien u een schimmelnagel niet behandeld, zal deze naar verloop van tijd steeds meer verdikken en van kleur veranderen, waarna de nagel uiteindelijk loslaat. Daarom is het belangrijk om niet lang met schimmelnagels te blijven lopen en deze zo snel mogelijk laten behandelen.

Schimmelnagels behandelen wij door middel van de Elite+ Nd: YAG-laser. Deze krachtige medische laser werkt tot in de diepte van de nagel en kan door middel van de warmte die vrijkomt de schimmel doden. Dit gebeurt niet binnen één keer maar de schimmel zal langzaam maar zeker steeds meer door de gezonde nagel worden “weggeduwd”. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe nagel gezond kan groeien en weer mooi glad is.

Wat zijn oorzaken van schimmelnagels?

• Slechte hygiëne;
• Vochtige ruimtes;
• Niet goed afdrogen van voeten;
• Beschadigde nagel;
• Verminderde weerstand;
• Voetschimmel.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door middel van de Nd: YAG-laser. Dit is een medische laser die een diepte heeft van 1064 nanometer. De laserstraal geeft warmte aan de nagel waardoor de schimmels worden gedood. Het gehele gebied rondom de nagel wordt behandeld, er wordt dus ook de focus gelegd op de nagelriemen en het nagelbed. De warmte van de laserstraal is voelbaar en kan soms als gevoelig worden ervaren. De behandeling duurt slechts enkele minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling ervaart u geen napijn en kunt u gewoon verder met uw dagelijkse bezigheden. Het is belangrijk dat u voor ogen houdt dat een schimmelnagel erg hardnekkig is en niet binnen 1 behandeling volledig genezen is. Wel kunt u verwachten dat de nagel langzaam maar zeker gladder wordt en een gezondere kleur krijgt naarmate de behandelingen vorderen. Een schimmelnagel is erg besmettelijk, daarom is het belangrijk om de thuisadviezen goed op te volgen, lees bij het kopje thuisadviezen wat u het beste kan aanhouden.

Aantal benodigde behandelingen

Schimmelnagels hebben 4 behandelingen nodig, die om de elke week plaatsvindt. De nagels hebben een hersteltijd van 9 maanden tot zelfs een jaar nodig. Indien de hygiënemaatregelen niet strikt worden nageleefd, kan dit voor vertraging van het behandelresultaat zorgen.

Thuisadviezen en nazorg

◇ Draag elke dag schone sokken en was uw sokken/panty’s op 60 graden;
◇ Bij het gebruik van douches/sauna’s in openbare ruimtes altijd slippers dragen;
◇ Bij het gebruik van nagellak alle oude flesjes weggooien;
◇ Eventueel kan de nagel worden bijgeslepen door de pedicure vóór de start van het behandeltraject;
◇ Was uw beddengoed op 60 graden en verschoon deze na elke behandeling;
◇ Wissel dagelijks van schoenen, om ook deze te laten “ademen”;
◇ Draag ruim zittende schoenen om knelling te voorkomen;
◇ Behandel al uw schoenen 1 keer per maand met Miconazol strooipoeder;
◇ Smeer de teennagels dagelijks na het douchen in met Miconazol crème (ook de nagelriemen), zowel de strooipoeder als de crème zijn zonder recept bij de apotheek verkrijgbaar;
◇ Houdt de nagels zo kort mogelijk, indien knippen niet mogelijk is kunt u dit doen met een wegwerpvijl. Knip niet te kort! Hoe meer de huid onder de nagel blootgesteld wordt hoe meer kans de schimmel heeft om daar onder te gaan zitten.

Wilt u een afspraak maken? Dit kan telefonisch 070 – 200 59 62, per mail info@eliteskinclinic.nl of via de button rechtsonder.