Fotona 4D facelift

Fotona 4D facelift

Wat is Fotona 4D?

Nieuw in Nederland, maar in landen zoals Amerika en Australië is deze behandeling al helemaal ingeburgerd! We hebben het over de Fotona4D® behandeling waarmee je het effect van een facelift kunt krijgen, maar waarbij geen operatie nodig is. Ook celebrities, waaronder Kim Kardashian hebben deze behandeling ondergaan. Elite Skin Clinic is één van de eerste klinieken in Nederland die deze behandeling aanbiedt. De Fotona4D® behandeling is een laserbehandeling waarbij een unieke combinatie van 2 lasergolflengten gebruikt wordt waarmee er maar liefst 4 verschillende lagen van de huid behandeld kunnen worden!

De behandeling heeft meerdere voordelen! Je hoeft geen operatie te ondergaan om weer de jongere versie van jezelf terug te zien in de spiegel, de behandeling is zeer veilig en wat misschien nog wel het belangrijkste is: de behandeling levert langdurige resultaten op zodat je lang plezier hebt van je nieuwe look!

Doordat we op vier verschillende lagen van de huid tegelijkertijd kunnen werken én omdat we ook aan de binnenkant van de mond behandelen springt deze behandelingen boven andere behandelingen uit. De meeste laser behandelingen worden gedaan met 1 laser, en wij gebruiken 2 lasers voor deze behandeling wat zorgt voor prachtige resultaten.

De behandeling

De Fotona4D® behandeling bevat vier verschillende stappen. We nemen de vier stappen hieronder met je door.

Stap 1
Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar we starten de behandeling in de mond! Hier gebruiken we laserenergie om het verstrakkingsproces rond de mond en de kaaklijn op gang te brengen. Daarnaast verminderen we hiermee ook gelijk expressielijnen zoals de neus-lip plooien en rimpels. Net zoals een filler, maar dan natuurlijk.

Stap 2
Vervolgens behandelen we diepere imperfecties zoals diepe lijnen en pigmentvlekken om een fijne textuur en egale teint te krijgen.

Stap 3
In stap drie wordt de huid verwarmd om een verstrakkend effect te creëren, hierbij wordt de huid optimaal verstevigd en gelift.

Stap 4
In de laatste stap doen we een lichte laser peeling om de huid te verbeteren en imperfecties op het oppervlak aan te pakken. Je merkt meteen dat jouw huid er frisser en strakker uit zal zien.

Bij welke huidproblemen kan Fotona 4D worden toegepast?

De Fotona 4D behandeling kan worden toegepast indien je last hebt van; Fijne lijntjes, Kraaienpootjes, verslapte huid, verouderde huid en rimpels.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn, kan er lichtelijk een patroon zichtbaar zijn op het gezicht (door de fractionele stand van de laser) welke eruitzien als kleine witte puntjes. Het herstelproces duurt ongeveer 3 dagen. In deze 3 dagen kunt u last hebben van branderigheid, roodheid, jeuk, zwelling en in sommige gevallen korstjes en/of schilfers.

Aantal benodigde behandelingen

Voor een optimaal resultaat van de 4D behandeling wordt deze in een kuurverband aangeraden. Het is gebruikelijk dat er tussen de 4-6 behandelingen gedaan worden met tussenpozen van 4-6 weken. Dit omdat de aanmaak van collageen tijd nodig heeft. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid, welke vanaf 3 maanden na stimulatie wordt aangemaakt, dit kan tot wel 9 maanden duren voordat hier de resultaten duidelijk zichtbaar van worden.

Thuisadviezen en nazorg

◇ U dient zichzelf de eerste 3-5 dagen in te smeren met de geadviseerde Flamigel, die in de kliniek te verkrijgen is;
◇ Vermijdt de directe zon en de zonnebank gedurende het gehele behandelproces en bescherm uw huid te alle tijden een goede zonbescherming van minimaal SPF 30;
◇ Na uw behandeling dient u ten minste 4 weken de felle zon en/of zonnebank te vermijden;
◇ Vermijdt tot 48 uur na de behandeling intensief sporten, sauna of hete douches;
◇ U mag minimaal 2 weken geen andere behandeling ondergaan aan het gezicht zoals o.a. laser of scrubben;
◇ In het geval van Botox of fillers is dit het beste 4 weken voor of na de behandeling niet te laten uitvoeren.

Wilt u een afspraak maken? Dit kan telefonisch 070 – 200 59 62, per mail info@eliteskinclinic.nl of via de button rechtsonder.