Micro-needling

Micro-needling

Wat is microneedling?

Microneedling is een methode waarbij de lederhuid licht geprikkeld wordt met zeer fijne naaldjes. Er wordt gebruik gemaakt van de Dermapen 4 die vibrerend microscopisch kleine gaatjes in de huid maakt. Hierdoor wordt de onderliggende huidlaag geprikkeld en komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Tevens kunnen er diverse tussenstoffen worden gebruikt om het effect van de behandeling te versterken. Microneedling is zeer geschikt voor het verstevigen en vernieuwen van de huid.

Bij welke huidproblemen kan microneedling worden toegepast?

Microneedling kan worden toegepast bij o.a. fijne lijntjes, contourverbetering, verouderde huid, (acne) littekens, pigmentvlekken en grove huidstructuur.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd, waarna een serum wordt aangebracht die gericht is op de behandelindicatie. Gedurende de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er rood uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. De behandeling wordt door sommigen als pijnlijk ervaren, dit is vooral op de botstructuren zoals het voorhoofd en de kaaklijn.

Na de behandeling

Na ongeveer 2 dagen kan uw huid schilfering vertonen door afstoting van de dode huidcellen. De huid kan droog en trekkerig aanvoelen, dit is een normale reactie. De huid heeft 10 dagen nodig om te herstellen, binnen deze 10 dagen kan de huid dus extra gevoelig zijn, met eventuele roodheid of lichte zwelling. Alle producten die u aanbrengt, kunnen hierdoor ook wat prikken of branden bij het aanbrengen, dit is ook een geheel normale reactie.

Aantal benodigde behandelingen

Voor een optimaal resultaat wordt microneedling in een kuurverband aangeraden. Het is gebruikelijk dat er tussen de 3-6 behandelingen gedaan worden met tussenpozen van 4 weken. Dit omdat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft.

Thuisadviezen en nazorg

◇ Vermijdt de directe zon en de zonnebank gedurende het gehele behandelproces en bescherm uw huid te alle tijden een goede zonbescherming van minimaal SPF 30.
◇ Na uw microneedling behandeling dient u ten minste 4 weken de felle zon en/of zonnebank te vermijden
◇ Vermijdt tot 48 uur na de behandeling intensief sporten, sauna of hete douches.
◇ Minimaal 2 weken geen andere behandeling aan het gezicht zoals o.a. laser of scrubben.
◇ Trek niet aan de losse velletjes en ga niet krabben in verband met de kans op littekens
◇ De huid heeft minimaal 10 dagen nodig om te herstellen, de huid kan dus 10 dagen rood, trekkerig en branderig aanvoelen, ook bij het aanbrengen van andere producten of zelfs bij het wassen met water. Schrik hier niet van.
◇ Douche niet te heet en gebruik na het douchen geen grove handdoek om het gezicht af te drogen.
◇ Wees voorzichtig met uw hygiëne, probeer de dag van behandeling uw kussensloop te verschonen om infectiegevaar te voorkomen.

Wilt u een afspraak maken? Dit kan telefonisch 070 – 200 59 62, per mail info@eliteskinclinic.nl of via de button rechtsonder.