Laserontharen

Laserontharing

Wat is laserontharing

Laserontharing is een van de modernste en snelste manier van ontharen. Een laserstraal is een lichtbundel die bestaat uit één golflengte. Bij het laserapparaat voor ontharen is de golflengte gericht op melanine (pigment). Melanine bevind zich in het haarzakje. Door middel van korte pulsen komt de lichtbundel van de laser in de huid, melanine absorbeert de lichtbundel en wordt warm, waardoor het haarzakje wordt beschadigd en er geen of nauwelijks meer een nieuwe haar kan ontstaan. Hierdoor kunnen alleen gepigmenteerde haren permanent verijderd worden. Witte of grijze haren worden d.m.v een elektrische apparaat verwijderd.

Laserapparaat

Elite Skin Clinic beschikt over een gecombineerde lasertechniek, de Alexandrite en Yag-laser. Dankzij dit methode kunnen lichte en donkere huidtype behandeld worden. De methode kunnen ingezet worden op alle locaties van het lichaam. Beharing kan verwijderd worden door medische of cosmetische redenen.

Voorafgaand aan de behandeling

Voorafgaand aan de laserbehandeling is het van belang om tenminste 4 weken voor de behandeling de huid niet bloot te stellen aan zonlicht. Dit omdat de laserstraal die gebruikt wordt zich richt op pigment. Wanneer de huid recent is blootgesteld aan zonlicht, is er meer pigment in de huid aanwezig. De laserstraal is hierdoor niet meer gericht op alleen het pigment in de haar, maar ook op de huid.

De haren mogen 6 weken voor de behandeling niet geharst of geëpileerd worden. Het haarzakje moet namelijk in de huid blijven, omdat de laser gericht is op het pigment wat zich in het haarzakje bevindt. Wel mogen de haren geknipt of geschoren worden. Geadviseerd wordt de haren 1 a 2 dagen voor de behandeling te scheren.

De behandeling

Wanneer u in de kliniek komt wordt er eerst een intakegesprek gehouden. Hierbij worden er vragen gesteld over de algemene gezondheid, wensen en verwachtingen van de behandeling en wordt er gekeken of de behandeling uitgevoerd kan worden.

Er zal hierna samen met de huidtherapeut een behandelplan worden opgesteld. Na het opstellen van de behandelplan kan de behandeling van start gaan. De duur van de behandeling ligt aan het te behandelen gebied. Dit kan verschillen van 15 minuten tot 2 uur.

Na de behandeling

Na afloop van de behandeling kan de behandelde huid rood en verheven zijn, dit is een normaal huidreactie. Dit houdt gemiddeld enkele uren aan of korter. Mocht dit langer dan 2 dagen aanhouden of treden er andere bijwerkingen op, neem dan telefonisch contact op met de kliniek. De behandelde gebied is nog kwetsbaar, bescherm uw huid met een spf 30 of 50. Tijdens je behandelperiode wordt zonnebank en zonlicht sterk afgeraden.

Aantal behandelingen

Doordat niet alle haren zich op hetzelfde moment zich in de groeifase bevinden, zal de behandeling een aantal keer herhaald moeten worden. Dit is per persoon en behandelgebied verschillend, maar ligt gemiddeld tussen de 6 en 12 behandelingen met periodes van 6 tot 8 weken tussen de behandelingen in.

Thuisadvies

Voor het beste resultaat is het zeer belangrijk om het behandelde gebied goede nazorg te bieden. Dit wordt door u zelf gedaan. De volgende punten zijn belangrijk:

– De huid voor en na de behandelingen niet bloot te stellen aan zonlicht voor tenminste 4 weken. Dit om pigmentverstoringen in de huid te voorkomen.
– Mocht u zonlicht niet kunnen vermijden, de huid regelmatig en consequent insmeren met SPF 30.
– De haren tussen de behandelingen door niet epileren of harsen. Wel mogen de haren geknipt of geschoren worden.
– Vermijd de sauna 24 uur na de behandeling.

Vergoeding

Veel behandelingen die de huidtherapeut uitvoert kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar.
Voor meer informatie over vergoedingen kan u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Laser ontharing in Den Haag

Wilt u een laser ontharing laten uitvoeren? Dan kunnen we uitstekend helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.