Laserontharing

Laserontharing

Wat is laserontharing?

Laserontharing is één van de modernste en snelste manier van ontharen. Het licht van de laserstraal focust zich op pigment. Het pigment bevindt zich in het haarzakje. Doormiddel van korte pulsen komt de lichtbundel van de laser in de huid, het pigment absorbeert de lichtbundel en wordt warm, waardoor het haarzakje wordt beschadigd en er geen of nauwelijks meer een nieuwe haar kan ontstaan. Om die rede kunnen alleen gepigmenteerde haren permanent verwijderd worden.

De behandeling

In de kliniek wordt gewerkt met het ELITE+ apparaat. Dit is een medisch laser apparaat. Het beschikt over 2 verschillende lasersoorten, de Alexandrite en de Nd:Yag laser, wat er voor zorgt dat dit laserapparaat zowel voor de lichte als de donkere huid geschikt is. Tijdens het vrijblijvende consult wordt bepaald of u in aanmerking komt voor laserontharing. Voordat de behandeling wordt gestart wordt het te behandelen gebied afgetekend en bijgeschoren indien nodig. Laserontharing is niet pijnloos, aangezien het haarzakje vernietigd moet worden en dit is gevoelig. Op de laserkop is een koelsysteem bevestigd die de huid tegelijkertijd verkoelt, waardoor de pijnwaarneming verminderd wordt. De duur van een laserontharings behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De duur kan variëren van 20 minuten tot aan 2 uur.

Na de behandeling

Direct na de laserbehandeling is de huid rood, en kan er rondom de haarzakjes zwelling ontstaan. Dit is een normale reactie. Er wordt altijd verkoelende gel aangebracht om de huid tot rust te brengen. U zult na de eerste laserbehandeling merken dat de haren dunner en minder teruggroeien.

Aantal benodigde behandelingen

Haren kunnen zich in 3 fases bevinden. Voor een effectieve laserbehandeling zijn haren in de actieve fase nodig. Dit omdat de haar met de haarwortel zich dan nog in het haarzakje bevindt, waardoor deze effectief vernietigd kan worden. Elke individuele haar bevindt zich in een andere fase, daarom kan er na één laserbehandeling nooit het gewenste resultaat worden bereikt. Gemiddeld zijn er voor het lichaam 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren in de actieve fase te kunnen behandelen en voor het gezicht 10-12 behandelingen. Na de eerste laserbehandeling zal u merken dat er pleksgewijs haar zal teruggroeien, aangezien sommige haren in de actieve fase zaten op het moment van de behandeling en sommige niet. De behandelfrequentie op het gezicht is om de 4 weken en op het lichaam om de 6 weken.

Houdt er rekening mee dat beharing in het gezicht hormonaal gestimuleerd wordt, wat betekent dat dit een lastiger traject is dan het behandelen van het lichaam.

Thuisadviezen en nazorg

◇ Vermijdt de directe zon en de zonnebank gedurende het gehele behandelproces en bescherm uw huid te alle tijden een goede zonbescherming van minimaal SPF 30.
◇ Vermijdt tot 48 uur na de behandeling intensief sporten, sauna of hete douches, aangezien uw lichaam de warmte kwijt moet kunnen raken.
◇ Gebruik geen ontharingsmethodes waarbij u de haarwortel verwijderd, u mag dus de beharing alleen scheren of knippen of ontharing crème gebruiken.
◇ Na het laseren mag u in het behandelde gebied gedurende 2 weken geen enkele andere behandeling ondergaan zoals een gezichtsbehandeling. Je mag ook niet scrubben!

Wilt u een afspraak maken? Dit kan telefonisch 070 – 200 59 62, per mail info@eliteskinclinic.nl of via de button rechtsonder.