Acnétherapie

Acnétherapie

Acné is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is een combinatie van overmatige talgproductie, een ophoping van dode huidcellen, roodheid in combinatie met ontstekingen en verspreiding van bacteriën. Acné beperkt zich niet alleen tot het gezicht, maar komt ook voor op de hals, borst en rug. De exacte oorzaak van acné is tot dusver onbekend, echter zijn er bepaalde aspecten die een grote rol spelen bij acné zoals o.a. familiaire aanleg, wisselende hormoonhuishouding, voeding en stress. Acné kan zowel op jongere als op oudere leeftijd voorkomen.

Hoe behandelen wij acne?

Er zijn diverse behandelingsmogelijkheden voor acne; waaronder medische peelings en Acnelan.

Wat zijn medische peelings?

Er bestaan diverse soorten peelings, van oppervlakkige, medium tot diepe peelings. Medische peelings zijn op basis van vloeistoffen met o.a. glycolzuur, fruitzuur, trichloorazijnzuur, jessner of salicylzuur gemaakt. Door de bestanddelen in deze peeling komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte waardoor de huidstructuur verbeterd, de kleur van de huid egaliseert, met als resultaat een frisse jonge uitstraling van de huid. Medische peeling wordt uitsluitend door huidtherapeuten uitgevoerd.

Wat is Acnelan?

De Acnelan behandeling bevat sterke acne remmende ingrediënten zoals salicylzuur, amandelzuur en lichte retinoïden. Hiermee wordt de huid tijdens de behandeling in 3 fases behandeld.

  1. Acnelan Multifactor Mask: dit is een sterke peeling op basis van zuren en retinoïden die talg absorbeert en de ontstekingen remt, ook wordt de huid verzacht door de chemo-exfolianten.
  2. Post Peel Neutralizing Spray: deze spray neutraliseert de peeling en verzacht en hydrateert de huid naderhand.
  3. Gel Pore Sealing Shield: deze gel wordt als laatste aangebracht en vermindert het aanzicht van de poriën en vormt een beschermlaag over de huid om het behandelresultaat zo lang mogelijk vast te houden.

Wat houdt de behandeling in?

De huidtherapeut begint met het reinigen van uw gezicht. Tevens worden eventuele onzuiverheden verwijderd. Vervolgens wordt de peeling aangebracht, dit kunnen meerdere lagen zijn afhankelijk van de conditie van uw huid. Tijdens het aanbrengen van de peeling kunt u een prikkelend en branderig gevoel ervaren, dit gevoel verdwijnt als de peeling weer van de huid wordt afgehaald.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood, voelt trekkerig aan en kan er een lichte zwelling optreden. Bij een diepe peeling ontstaat 1 tot 3 dagen na de behandeling afschilfering, trekkerigheid en droogheid. Dit kan gedurende 5 tot 10 dagen aanhouden. Tevens kan de roodheid een paar dagen aanhouden. Voor het beste zichtbare resultaat wordt de medische peeling altijd in combinatie met gepaste thuisproducten geadviseerd.

Aantal benodigde behandelingen

Voor een optimaal resultaat wordt de medische peeling in een kuurverband aangeraden. Het is gebruikelijk dat er tussen de 3-6 behandelingen worden ingepland met tussenpozen van 2-4 weken. Dit omdat de huid een herstelperiode nodig heeft na een medische peeling. Na elke behandeling is resultaat te zien. Om het behaalde resultaat te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat een onderhoudspeeling uit te laten voeren door de huidtherapeut.

Thuisadviezen en nazorg

◇ Minimaal 8 uur na de behandeling het gezicht niet in aanraking laten komen met water.
◇ Vermijdt de directe zon en de zonnebank gedurende het gehele behandelproces en bescherm uw huid ten alle tijden met een goede zonbescherming van minimaal SPF 30.
◇ Vermijdt tot 48 uur na de behandeling intensief sporten, sauna of hete douches.
◇ Vervelling van het gezicht start na ongeveer 2 dagen, trek niet aan deze losse velletjes of scrub deze niet weg in verband met kans op vlekken of littekens.
◇ De huid heeft minimaal 10-12 dagen nodig om te herstellen, de huid kan dus gedurende deze dagen rood,
trekkerig en branderig aanvoelen, ook bij het aanbrengen van producten of bij het wassen van je gezicht. Dit is normaal, schrik hier niet van.
◇ Gebruik neutrale producten, bijvoorbeeld zonder parfum en alcohol om de huid extra hydratatie te geven, je kunt bijvoorbeeld vaker je zonnebrandcrème smeren als de huid trekkerig aanvoelt. Aloë Vera of vitamine E werken vaak ook herstellend.
◇ Douche niet te heet en gebruik na het douchen geen grove handdoek om het gezicht af te drogen.
◇ Wees voorzichtig met je hygiëne, probeer de dag van je behandeling je kussensloop te verwisselen om infectiegevaar te voorkomen.
◇ Na je behandeling mag je geen gebruik maken van producten waar zuren in verwerkt zitten.
◇ Indien u een huidreactie niet vertrouwd, kunt u ten alle tijden een van onze huidtherapeuten bereiken via
onderstaande contactgegevens, dus zowel telefonisch als via de email zijn wij bereikbaar (ook in het weekend).

Wilt u een afspraak maken? Dit kan telefonisch 070 – 200 59 62, per mail info@eliteskinclinic.nl of via de button rechtsonder.

Bekijk onze resultaten