Acnétherapie

Wat is acné?

Acné is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is een combinatie van overmatige talgproductie, een ophoping van dode huidcellen, roodheid in combinatie met ontstekingen en verspreiding van bacteriën. Acné beperkt zich niet alleen tot het gezicht, maar komt ook voor op de hals, borst en rug. De exacte oorzaak van acné is tot dusver onbekend, echter zijn er bepaalde aspecten die een grote rol spelen bij acné zoals o.a. familiaire aanleg, wisselende hormoonhuishouding, voeding en stress. Acné kan zowel op jongere als op oudere leeftijd voorkomen.Er zijn veel verschillende soorten acné, hieronder een samenvatting met de meest voorkomende vormen die binnen de huidtherapeutische praktijk te vinden zijn:


Acne Vulgaris
Dit is de meest voorkomende vorm van acné. Ook wel bekend als ‘jeugdpuistjes’. Bij deze vorm van acné bevinden zich op de huid verschillende mee-eters en/of puistjes. De uiting hiervan is per persoon verschillend.

Acne Conglobata
Dit is een ernstige vorm van acne vulgaris, met ernstig ontstoken puistjes, mogelijk diepe abcessen, open comedonen en grove littekens. Dit komt meestal voor op de borst, rug of schouders.

Acne Excoriée de jeunes filles
Deze vorm van acné bestaat niet zo zeer uit ontstekingen en puistjes maar kleine littekens. Dit ontstaat door het open krabben en/of uit te knijpen van de aanwezige plekjes op de huid.

Acne Cosmetica
Deze vorm van acné ontstaat door het gebruik van cosmetica, denk aan: shampoo, lotions, make-up etc. Kenmerkend aan deze acné vorm is het voorkomen van puistjes en/of mee-eters op de gebieden waar de cosmetica producten regulier mee in aanraking komen, zoals langs de haarlijn. Ook het gezicht kan aangedaan zijn.

Acne Comedonica
Bij deze vorm van acné liggen de comedonen ofwel beter bekend als mee-eters op de voorgrond. Er zijn bij deze acnésoort weinig tot geen ontstekingen. Er zijn 2 verschillende soorten mee-eters: de ‘black heads’ welke open mee-eters zijn, en de ‘white heads’ die gesloten zijn.

Acne Ectopica
De letterlijke vertaling van ectopica is ‘op andere plekken’. Deze vorm van acné komt dus voor op andere plekken dan normale acné. Bij deze acnésoort is er een chronische ontsteking van de haarzakjes aanwezig. Dit is meestal in de liezen/oksels.

Acne Tarda
Deze vorm van acné wordt ook wel ‘volwassenacné’ genoemd. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen van 25 jaar en ouder. Bij deze acnésoort zijn er meer ontstekingen en puistjes aanwezig dan mee-eters.

Gratis consult

Voorgaand aan de start van uw behandeltraject vindt een vrijblijvend consult plaats. Dit is een uitgebreid gesprek waarbij u samen met de huidtherapeut uw huidprobleem en algemene gegevens bespreekt en er een huidtherapeutisch onderzoek plaatsvindt. Op basis hiervan zal er een behandelplan op maat worden opgesteld.

Tips en adviezen

Tips en adviezen
Voor optimaal resultaat van uw acnétherapie in de kliniek is het noodzakelijk dat u zich houdt aan de thuisadviezen die uw huidtherapeut adviseert.

  • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne (reinig 2 maal per dag het gezicht met aanbevolen producten)
  • Voorkom dat u zelf de plekjes openkrabt of uitknijpt, dit kan leiden tot verergering van de acné en zelfs littekens
  • Vermijdt overmatig reinigen met water/zeep/alcohol. Dit maakt dat de huid extra talg gaat produceren
  • Let op bij het gebruik van cosmetica, u kunt het beste producten aanschaffen zonder parabenen, alcohol en parfum, dit beperkt de irritatie van de huid.
  • Vermijdt 48 uur na behandeling zweten, sauna’s of hete douches
  • Bescherm de huid na de behandeling en tijdens de gehele kuur goed tegen de zon met een SPF 30 of 50
  • Vermijdt gedurende het gehele behandelproces zoveel mogelijk de zon(nebank)
  • Geadviseerd wordt 24 uur na de behandeling geen gezichtsmake-up te dragen, tenzij gebruik wordt gemaakt van de Oxygenetix foundation verkrijgbaar in de kliniek, speciaal ontwikkeld om te dragen direct na gezichtsbehandelingen, welke op basis is van aloë vera

Behandelingsmogelijkheden

Medische Peeling
Een medische peeling is een peeling die de bovenste huidlaag als het ware “oplost”. Doormiddel van fruitzuren in de peeling lost de bovenste huidlaag op en dringen alle actieve ingrediënten die daarna worden aangebracht nog effectiever de huid in. Peelings bestaan uit verschillende soorten zuren, onder andere; glycolzuur (meest bekende), melkzuur, salicylzuur en trichloorazijnzuur. Hoe kleiner de molecuul van het zuur, hoe dieper het de huid kan indringen. De peelings kunnen op deze manier verdeeld worden in milde en diepe peelings. Afhankelijk van welk zuur in de peeling zit, wordt bepaald hoe diep deze de huid kan indringen, tevens heeft elk fruitzuur zijn eigen werking zodat het op diverse huidproblemen kan worden ingezet. Binnen de kliniek worden peelings uitgevoerd met hoge percentages die alleen gebruikt mogen worden door bevoegde professionals.

Door de bestanddelen in de peelings komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte waardoor de huidstructuur verbeterd, de kleur van de huid egaliseert, met als resultaat een frisse en jonge uitstraling van de huid.

De behandeling
De huidtherapeut begint met het reinigen van uw gezicht. Tevens worden eventuele onzuiverheden verwijderd. Vervolgens wordt de peeling aangebracht, dit kunnen meerdere lagen zijn afhankelijk van de conditie van uw huid. Tijdens het aanbrengen van de peeling kunt u een prikkelend gevoel ervaren, dit gevoel verdwijnt als de peeling weer van de huid wordt afgehaald. Optioneel wordt Retinol oftewel vitamine A zuur aangebracht om het effect van de peeling te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Tot slot wordt er een zonbescherming aangebracht zodat u beschermd de deur uit gaat.
De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten.

Na de behandeling
Na de behandeling is de huid rood, voelt trekkerig aan en er kan een lichte zwelling optreden. Bij een diepe peeling ontstaat 1 tot 3 dagen na de behandeling afschilfering en droogheid. Dit kan gedurende 5 tot 10 dagen aanhouden. Veelal begint de schilfering rondom de mond, kaaklijn en wangen. Het voorhoofd vervelt meestal als laatst of helemaal niet. Het vervelproces is een normale reactie van de huid omdat de oude huidcellen loslaten en nieuwe huidcellen ervoor in de plaats komen. Het is belangrijk dat er niet wordt getrokken aan de losse velletjes, in verband met kans op littekens.

Aantal benodigde behandelingen
Voor een optimaal resultaat wordt de medische peeling in een kuurverband aangeraden. Het is gebruikelijk dat er tussen de 3-6 behandelingen worden ingepland met tussenpozen van 2-4 weken. Dit omdat de huid een herstelperiode nodig heeft na een medische peeling. Na elke behandeling is resultaat te zien. Om het behaalde resultaat te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat een onderhoudspeeling uit te laten voeren door de huidtherapeut.

Thuisproducten
Om het gewenste resultaat sneller te kunnen bereiken en deze vervolgens te onderhouden zijn thuisproducten zeer belangrijk. Het gebruik van thuisproducten is al 50% van het te behalen resultaat. Binnen Elite Skin Clinic wordt gebruik gemaakt van het merk SkinCeuticals. De producten worden zowel in de behandelkamer gebruikt als voor thuisgebruik geadviseerd.

Tijdens het vrijblijvend consult wordt er een huidanalyse uitgevoerd waarna er een gepast productadvies kan worden gegeven door de huidtherapeut.

Waarom SkinCeuticals?
SkinCeuticals is een wetenschappelijk onderbouwd merk, die ontwikkeld is door een dermatoloog. SkinCeuticals is al sinds 1994 bezig met het ontwikkelen van de beste innovaties voor de huid, met meer dan 200 wetenschappelijke onderzoeken. De producten van SkinCeuticals bevatten pure ingrediënten, welke gemaakt zijn om echt opgenomen te kunnen worden door de huid.

Kosten
◇ Kuur 3 behandelingen: €250,-
◇ Kuur 6 behandelingen €495,-
Veelal worden behandelingen bij de huidtherapeut geheel of gedeeltelijk vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Vraag na bij uw verzekeraar wat voor u van toepassing is.

Wilt u een afspraak maken dit kan telefonisch 070 – 200 59 62, per mail info@eliteskinclinic.nl of via onderstaande button.

Maak een afspraak