Morpheus 8

Morpheus 8

Non-operatieve combinatie van microneedling en radiofrequente energie (RF) voor het remodelleren van de huidlagen en vetweefsel, zowel op het lichaam als in het gezicht.

Wat is Morpheus8?

De Morpheus8 behandeling is al jaren bekend in Amerika en wordt gebruikt door zowel artsen als dermatologen, waaronder ter ondersteuning van cosmetische ingrepen. De behandeling geeft huidverjonging die microneedling combineert met radiofrequentie (RF) energie. De combinatie maakt deze behandeling uniek, aangezien microneedling op zichzelf staand al een zeer populaire behandeling is. Morpheus8 activeert de productie van collageen in de diepere huidlagen maar remodelleert daarnaast de huid en zelfs het vet doormiddel van radiofrequentie. De Morpheus8 gebruikt micronaaldjes van 4000 micron om de huidlagen tot een dieper niveau te vernieuwen dan normale microneedling. Door de radiofrequentie die de vetlaag kan bereiken, maakt deze behandeling zich daarom ook uiterst geschikt voor het behandelen van lichaamsdelen die verslapt zijn of overtollig vetweefsel hebben.

De behandeling

Morpheus8 gebruikt een kopstuk van hele kleine naaldjes gecombineerd met radiofrequente energie (RF) wat resulteert in warmteopbouw. De minuscule naaldjes kunnen in de diepere huidlagen penetreren, zelfs tot in het vetweefsel. De Morpheus8 is daarom anders dan de reguliere microneedling, die vaak alleen het oppervlak kan behandelen. De wondjes die worden gemaakt tijdens de behandeling stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid, wat resulteert in de aanmaak van collageen en elastine maar ook een versnelde celvernieuwing. De radiofrequentie zorgt er vervolgens voor een gecontroleerde verwarming van het weefsel af te geven, waardoor er een extra stimulans van het collageen en elastine wordt gegeven. Dit alles resulteert in een natuurlijk anti-verouderingsproces en zorgt voor een strakkere, stevigere en gelifte huid zowel op het lichaam als in het gezicht.

Welke huidindicaties kunnen met Morpheus 8 worden behandeld?

De Morpheus8 behandeling kan zowel voor het gezicht als het lichaam worden ingezet. De indicaties die goed te behandelen zijn, zijn onder andere:

◇ Algemene huidverslapping
◇ Diepe lijnen en vouwen in het gezicht
◇ Verslapte huid rondom de wangen (hamsterwangen)
◇ Vetophopingen onder de kin (onderkin)
◇ Grove/slechte huidstructuur
◇ Acne littekens en postoperatieve littekens
◇ Grove poriën
◇ Diverse delen van het lichaam met verslapping
◇ Postpartum buikgebied
◇ Verslapte borsten
◇ Vetophopingen bovenarmen
◇ Striae en cellulitis

Na de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal de huidtherapeut tijdens een consult met uitgebreide huidanalyse bepalen of jouw huidindicatie in aanmerking komt voor de Morpheus8. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid met een zalf verdoofd, welke circa 45-60 minuten inwerktijd heeft. De naaldjes van het Morpheus8 handstuk en de energie dringen door in de huid, welke kleine gaatjes in de huid maakt. Tijdens de behandeling kan de huid wat roodheid en zwelling geven en kan het warm aanvoelen. Ook kan er na de behandeling wat jeuk ontstaan, welke een paar dagen kan aanhouden. Doordat er kleine gaatjes in de huid worden gemaakt tijdens de behandeling. Daarnaast zal de afdruk van de naaldjes zich uiten als “puntjes” op de huid, welke ook gedurende de genezing zichtbaar zullen blijven. De genezing van het gezicht is normaliter 7-10 dagen, op het lichaam kan dit een aantal weken zijn.

Direct na de behandeling kan er een verkoelend en hydraterend serum of masker worden aangebracht waarmee je de deur uit zal gaan. Er mag de dag van de behandeling niets anders op het gezicht worden aangebracht, ook geen make-up!

Aantal benodigde behandelingen

Het gouden standaard met de Morpheus8 behandeling zijn gemiddeld 3 á 4 behandelingen. Het verschilt echter enorm welke indicatie er behandeld wordt, aangezien een jongere huid soms al genoeg heeft aan 2 behandelingen.
De frequentie van de behandeling varieert tussen de 4 tot 6 weken. Hoelang het resultaat zichtbaar blijft is persoonsafhankelijk met name in het geval van levensstijl, de juiste huidproducten en genetische aanleg. Het resultaat is “blijvend”, echter wordt het verouderingsproces niet stopgezet waardoor er in de loop van de tijd afbraak van collageen kan optreden. Om die reden raden we aan de behandeling jaarlijks bij te houden.

Thuisadviezen

– Gebruik de dag van de behandeling en de daaropvolgende 48 uur geen make-up.
– Gebruik ten alle tijden een SPF 50 zowel voorafgaand aan de behandeling als er na
– Gebruik gedurende 7-10 dagen geen exfoliërende producten die zuren bevatten

Alle aanvullende adviezen en informatie worden altijd voorgaand aan de behandeling tijdens het consult uitgebreid besproken, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wilt u een afspraak maken? Dit kan telefonisch 070 – 200 59 62, per mail info@eliteskinclinic.nl of via de button rechtsonder.